Többfókúszú szemüveglencsék

Ahogy a csoport neve is sejteti, több fókuszponttal rendelkező lencse, melynek lényege, hogy különböző távolságokra nyújt élesképet. Üzleteinkben ezeket a lencséket is elkészítjük igény szerint vékonyítva, műanyagból vagy üvegből, továbbá ezeknek is létezik fényre sötétedő változata.

Hogyan működik a progresszív lencse?

A progresszív lencse a bifokális lencse továbbfejlesztett változata egybeépített közel-, közel-távol és távollátási zónákkal. Ezek a zónák egyenletes dioptriaérték változás mellett változnak. E tulajdonsága miatt a progresszív lencse sokkal inkább megfelel a divat támasztotta követelményeknek, ráadásul a köztes távolságra is (vagy félközeli → ilyen pl.: monitor, kirakat) használhatóvá teszi a lencsét.

A progresszív lencséket a szemüveg viselők fokozódó igényeinek megfelelően, azok figyelembe vételével fejlesztették a lencse gyártók, pontosabban, fejlesztik a mai napig is folyamatosan. Ha távolra nincs is szüksége dioptriára, az ún. „köztes” és olvasó távolságok éleslátására is megoldás a progresszívlencse. Létezik ugyanis olyan változata ennek a lencsetípusnak, mely a felső részen nem tartalmaz dioptriát.

A legújabb fejlesztésű progresszív lencsék további előnye, hogy már keskeny keretbe is elkészíthetőek.

HÓNAPOS MEGSZOKÁSI GARANCIÁT biztosítunk!

Kapcsolat